Tarkemmat tuotetiedot
ALKUPERÄMAA
Huippulaadukas Puhdistamon kombuchamme tulee Portugalista. Kombucha valmistetaan perinteisellä reseptillä, rakkaudella ja rautaisella ammattiaidolla.
RAVINTOARVO / NÄRINGSVÄRDE 100ML
Energia / Energi 100 kj / 23,6 kcal
Rasva / Fett 0 g
- josta tyydyttynyttä / varav mättat 0 g
Hiilihydraatit / Kolhydrater 5,9 g
- josta sokereita / varav sockerarter 5,9 g
Proteiini / Protein 0 g
Suola / Salt 0 g
Ainesosat / Ingredienser: Suodatettu vesi, kombucha-viljelmä, luomu vihreä tee, hiilidioksidi, luomu ruokosokeri, luonnollinen inkivääri-aromi, luonnollinen sitruuna-aromi / Filtrerat vatten, kombucha kultur, ekologiskt grönt te, koldioxid, ekologiskt rörsocker, naturlig ingefärsarom, naturlig citronarom
Kombucha on perinteinen, vihreästä teestä hapattamalla valmistettu juoma, joka sisältää maitohappobakteereja. Kombuchalla on vuosituhansia pitkä historia, mutta se on vasta viime vuosina noussut supersuosituksi ympäri maailman.
Puhdistamon tapaan laadusta ei tingitä, ja kaikki perustuu neljään erittäin korkealaatuiseen raaka-aineeseen: suodatettuun veteen, vihreään teehen, sokeriin ja elävään Kombucha-viljelmään. Kaikki lähtee mahdollisimman puhtaasta vedestä, jonka puhdistamismenetelmä käänteisosmoosi saa vedestä lähes yhtä puhdasta kuin se olisi tislattu, jolloin teen ravinteet ja aromit imeytyvät veteen ainutlaatuisella tavalla. Kombuchan teepohjana käytetään luomulaatuista Senchaa, joka on yksi klassisimpia japanilaisia vihreäteelajikkeita täyteläisellä aromipaletilla.
Sokerilla on merkittävä rooli kombuchan käymisprosessissa ja se toimii polttoaineena maitohappobakteerikantojen eli scobyn kehittymiselle. Sokeria ei siis lisätä juomaan makeutuksena eikä kyse ole valkoisesta sokerista, vaan luomulaatuisesta ruokosokerista. Sokeria on juomassa < 6g/100ml, mikä on perinteisiin virvoitusjuomiin nähden huomattavasti vähemmän. Kaikki Puhdistamon Kombuchat ovat täysin pastöroimattomia.
Viljelmä on yhdistelmä hiivoja ja maitohappobakteereja, jotka käyttävät juoman sokereita ja ravinteita hyödykseen. Kombuchajuoman valmistaminen on tarkkaa taidetta. Kuten fermentointi tai hapattaminen yleensä, myös kombuchan syntyprosessi on erityisen herkkää puuhaa eikä halvalla tosiaankaan saada hyvää. Fermentointi toteutetaan tarkasti 26-28 asteessa nykyaikaisissa terästankeissa mahdollisimman korkealaatuisen lopputuloksen saavuttamiseksi.